Abrikoos Prunus armeniaca tros oranje 160 cm | 8717755062338 | Abrikoos

26.95

Artikelnummer: d1d88beb304d Categorie: Tag:

Beschrijving

Abrikozen zijn kleine gele vruchten met een roodachtige blos op de wangen. Ze behoren net als de perzik, de pruim en de nectarine tot de familie van de steenvruchten. Dit houdt in dat u in het midden van deze vrucht een vrij grote steenachtige pit tegenkomt. Als u de vrucht voldoende rijp laat worden zal het vruchtvlees makkelijk loslaten van de pit.
Abrikoos Prunus armeniaca tros oranje:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: maart / april
Pluktijd: augustus
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving: Zelfbestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes.
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Het is heel gezond om regelmatig abrikozen te eten. Ze zijn licht verteerbaar en bevatten weinig calorieën en veel vezels. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine C en E en provitamine A. Een abrikoos bevat veel ijzer en kalium en heeft daardoor een gunstig effect op de bloeddruk. Doordat er koper in abrikozen zit gaan ze bloedarmoede tegen. Tevens zijn ze goed voor de ogen. Kortom, een super gezonde vrucht!
Bewaren:
Abrikozen kunt u wel een aantal dagen bewaren. Bewaar ze dan wel even in de koelkast. Uiteraard is dit heel sterk afhankelijk van hoe rijp u de vruchten plukt. Een vrucht die al echt rijp is kunt u niet lang meer bewaren. Wanneer u de abrikozen laat drogen, kunt u ze gedurende lange tijd bewaren.