Appelboom Malus d. Elstar 90 cm | 8717755060945 | Appel

17.99

Artikelnummer: 745b601f1064 Categorie: Tag:

Beschrijving

De populaire Elstar heeft een heerlijke lichtzure smaak met een stevige bite. De handappels zijn na de oogst nog 2 maanden houdbaar. De Elstar is een zelfbestuivende appelboom maar geeft een grotere opbrengst met het plaatsen van een ander ras in de buurt. De Elstar is tevens in grotere potmaat en leivorm verkrijgbaar.
Appelboom Malus d. Elstar:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: april / mei
Pluktijd: september
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Cox’s Orange, Delcorf, Golden Delicious, James Grieve, Pinova, Santana of Topaz meer succes.
Hoogte: 90 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.
Bewaren:
Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.