Appelboom Malus d. Rode Jonagold 90 cm | 8717755060921 | Appel

17.99

Artikelnummer: e0132a0ce408 Categorie: Tag:

Beschrijving

Deze appel is een rood gekleurde variant van de bekende Jonagold. Het vruchtvlees is stevig en sappig en is lichtzuur tot zoet van smaak. De appels zijn vanaf oktober te oogsten. Opeten hoeft niet direct, ze zijn te bewaren tot januari. De Rode Jonagold heeft een andere appelboom nodig om tot vruchten te komen.
Appelboom Malus d. Rode Jonagold:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: mei
Pluktijd: oktober
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Elstar of Gloster meer succes.
Hoogte: 90 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.
Bewaren:
Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.