Appelboom Malus dom Topaz wondertree | 8717755068170 | Appel

26.95

Artikelnummer: 3e30c0a4a161 Categorie: Tag:

Beschrijving

Een stevige, sappige en knapperige handappel met een zoetzure en aromatische smaak. Hoog resistent tegen schurft en meeldauw. De bloeitijd is vroeg. Vroege en goede productie. Produceert tamelijke grote, platronde knapperige vruchten met een lekkere zoetzure smaak. Gele achtergrond met oranje – rood gestreepte blos.
Appelboom Malus d. Topaz:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: april / mei
Pluktijd: oktober
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Braeburn, Cox’s d’Orange of Elstar meer succes.
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.
Bewaren:
Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.
Wondertree:
De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.