Blauwe bosbes Vaccinium cor. Jersey 60 cm | 8717755064103 | Bosbes

9.99

Artikelnummer: 3155c3cd3275 Categorie: Tag:

Beschrijving

Blauwe bessen zijn gecultiveerde bosbessen. Ze worden dan ook eigenlijk ten onrechte bosbessen genoemd. De blauwe bes is mat van kleur. Het soort Bluecrop kan geplukt worden in augustus, maar andere soorten Bosbessen kunnen geplukt worden in de maanden juli of september. De planten zijn zelfbestuivend, maar kruisbestuiving geeft grotere bessen. Hoe groter de bessen zijn, hoe beter de smaak is. De plant groeit goed op humusrijke, zure grond. Gebruik een organische meststof. Snoei de plant regelmatig. U kunt de plant snoeien zoals u deze hebben wilt. 
Blauwe bosbes Vaccinium cor. Jersey:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: mei
Pluktijd: Augustus / september
Snoeitijd: December / maart
Bestuiving zelfbestuivend, maar kruisbestuiving leidt tot grotere bessen
Hoogte: 60 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Bosbessen zijn niet alleen erg lekker, maar ook zeer gezond. Het zoete besje zit namelijk bomvol antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijke stoffen voor een gezonde stofwisseling van het lichaam en zijn in alle cellen aan te treffen. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan Bosbessen.
Anthocyanine, de stof die de bosbes zijn blauwe kleur geeft, blijkt ontstekingsremmend, anti- verouderend, cholesterolverlagend en beschermend tegen verschillende ziekten te werken. Bosbessen bevorderen ook nog de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt. De Bosbes past uitstekend in deze tijd, waarin we allemaal een verantwoorde voedingskeuze willen maken.