Euonymus fortunei ‘Harlequin’ – Kardinaalsmuts | 8718469672417 | Bodembedekkers

1.99

Artikelnummer: 4c2aeb849fab Categorie: Tag:

Beschrijving

Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terug zullen keren. Ze zullen naar verwachting in ieder geval langer dan drie jaar leven. In tegenstelling tot eenjarige planten die hun levenscyclus in één groeiseizoen voltooien, zijn vaste planten doorgaans winterharde planten die keer op keer terugkeren. Ze bloeien meestal één (lang) seizoen en zullen in de winter afsterven om het volgende jaar weer te verschijnen. Vaste planten geven structuur aan de tuin, omdat ze zoals gezegd elk jaar terugkeren. Sommige planten laten zichzelf wel tientallen jaren zien. Door deze vaste planten met eenjarige beplanting aan te vullen, zorg je elk jaar toch weer voor een nieuwe beleving.
Euonymus fortunei ‘Harlequin’:
Standplaats: volle zon / halfschaduw / schaduw
Bloeitijd: juli – augustus
Kleur bloem : wit
Hoogte: 50 cm
Winterhard: ja
De Euonymus fortunei ‘Emerald ’n Gaiety’ (kardinaalsmuts) is een mooi laag blijvende haagplant. De haagplant groeit breed en dicht. De kardinaalsmuts heeft een groen-wit bonte blad. Dit maakt de haagplant erg speels. Van juli tot en met augustus bloeien onopvallende witte bloemetjes aan de kardinaalsmuts. De kardinaalsmuts heeft niet veel eisen. De haagplant groeit op veel verschillende soorten bodems en kan op elk moment van het jaar gesnoeid worden. De bladeren van de kardinaalsmuts kunnen tijdens strenge vorst wat roodachtig worden. Na de vorstperiode verdwijnt dit verschijnsel vanzelf. In het najaar krijgt de haagplant besjes waar veel vogels op afkomen. Voor de mens zijn deze besjes giftig! De kardinaalsmuts is ook geschikt voor wat kleinere tuinen, doordat deze haagplant compact blijft. Daarbij is de kardinaalsmuts een goed alternatief voor de buxus.
Euonymus fortunei ‘Harlequin’:
Tips voor de Euonymus fortunei ‘Harlequin’ De haagplant groeit op veel verschillende soorten bodems en kan op elk moment van het jaar gesnoeid worden.