Festuca glauca ‘Elijah Blue’ – blauw schapengras | 8718469672981 | Bodembedekkers

1.99

Artikelnummer: 407c33480956 Categorie: Tag:

Beschrijving

Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terug zullen keren. Ze zullen naar verwachting in ieder geval langer dan drie jaar leven. In tegenstelling tot eenjarige planten die hun levenscyclus in één groeiseizoen voltooien, zijn vaste planten doorgaans winterharde planten die keer op keer terugkeren. Ze bloeien meestal één (lang) seizoen en zullen in de winter afsterven om het volgende jaar weer te verschijnen. Vaste planten geven structuur aan de tuin, omdat ze zoals gezegd elk jaar terugkeren. Sommige planten laten zichzelf wel tientallen jaren zien. Door deze vaste planten met eenjarige beplanting aan te vullen, zorg je elk jaar toch weer voor een nieuwe beleving.
Festuca glauca ‘Elijah Blue’:
Standplaats: volle zon / halfschaduw
Bloeitijd: mei – juni
Kleur bloem: blauw
Hoogte: 30 cm
Winterhard: ja
De Festuca glauca ‘Elijah Blue’ (blauw schapengras) is mooi voor in een heidetuin of rotstuin. De kleur van het blad is blauw en dit maakt hem anders dan het ‘gewone’ schapengras. Het ‘gewone’ schapengras is namelijk grijs. Het blauwe schapengras word ongeveer 20 tot 30 centimeter hoog. Het gras houd van een zonnige plek in een droge, goed gedraineerde grond. Om een mooi geheel te krijgen in de tuin raden wij aan om het schapengras goed te verdelen. Houdt ongeveer een voetlengte afstand tussen de planten. Op deze manier bied je de plant genoeg ruimte om te kunnen groeien.
Festuca glauca ‘Elijah Blue’:
Tips voor de Festuca glauca ‘Elijah Blue’ plaats het blauwe schapengras op zonnige plek in een droge, goed gedraineerde grond.