Forno: DAMM BFC10.2 Uitbreiding – Cortenstaal | 49510350531078 | Tuin & Terras

139.95

Artikelnummer: BFC10.2 Categorieën: , , , Tags: ,

Beschrijving

Burni FORNO barbecue 

De Burni FORNO BBQ is een prachtige vuurschaal op een strakke, vierkante sokkel waarmee u heerlijk kunt buitenkoken boven een authentiek haardvuur. De Burni FORNO is gemaakt van duurzaam cortenstaal en dat geeft dit kooktoestel een robuuste en stoere uitstraling.
Het unieke ontwerp zorgt er voor dat uw gasten zich snel zullen verzamelen rondom deze BBQ en onder het genot van een drankje gezellig hun eigen eten bereiden. Of men nu een biefstukje grilt, eieren bakt of een visgerecht bereidt, buitenkoken op de FORNO is een feest voor iedere buitenkok.
BBQ vuurschaal met een modern en tijdloos uiterlijk
De Burni FORNO is een stoere BBQ vuurschaal met een geweldige uitstraling. Door zijn moderne en tijdloze uiterlijk is hij dé blikvanger in uw tuin. De sokkel staat op een viertal strakke pootjes waardoor de FORNO stabiel te plaatsen is. Bovenop de sokkel rust een vuurschaal met een brede, 10 mm dikke bakplaat die u gebruikt als een teppanyaki of plancha. Het enige dat u nog hoeft te doen is het insmeren van de bakplaat met olie en u kunt naar hartelust bakken en grillen.
Op de sokkel bevindt zich een praktisch handvat waaraan u een doek of BBQ gereedschap kunt ophangen.
Prettig in gebruik en eenvoudig schoon te maken
Buitenkoken op de FORNO BBQ is niet alleen erg gezellig, maar ook heel eenvoudig. Na ongeveer 25-30 minuten stoken zal de bakplaat aan de binnenrand een kooktemperatuur van circa 275 – 300°C bereiken. Aan de buitenrand is de temperatuur uiteraard iets lager zodat u kunt “spelen” met deze temperatuurverschillen. Het vuur is regelbaar door middel van een luchtknop.
Na gebruik is de Burni FORNO is zeer gemakkelijk schoon te maken en vrijwel onderhoudsvrij. Etensresten en overtollige olie schuift u met een spatel rechtstreeks van de bakplaat in het vuur. Daarna kunt u de bakplaat even afnemen met een vochtige doek en de BBQ is weer klaar voor gebruik.
Gemaakt van duurzaam cortenstaal
De Burni FORNO is gemaakt van 3 mm dik cortenstaal. De FORNO wordt veelal blank geleverd, maar zal door weersinvloeden binnen no-time de kenmerkende roestkleur gaan vertonen. Op die manier krijgt hij een mooie en unieke uitstraling. Hoe meer u de Forno BBQ gebruikt, hoe mooier hij wordt. Een belangrijke eigenschap van cortenstaal is bovendien dat de schaal niet zal doorroesten en dus in weer en wind buiten kan blijven staan. 
De Burni FORNO in het kort:

–  BBQ vuurschaal

–  Modern en tijdloos ontwerp

–  Buitenkoken boven een authentiek haardvuur

–  Gemaakt van onbehandeld cortenstaal type A

–  Bakplaat van 10 mm dik carbonstaal

–  Vuur regelbaar door middel van luchtknop

–  Praktisch handvat voor doek of BBQ gereedschap

–  Wordt geleverd inclusief FORNO grillhouder en BBQ-rooster