Framboos Rubus idaeus Autumn Bliss struik 65 cm | 8717755063205 | Framboos

16.99

Artikelnummer: d6c91089f05e Categorie: Tag:

Beschrijving

Bramen en frambozen vallen beiden onder het geslacht ‘Rubus’. Het zijn schijnvruchten; de pitjes zijn het eigenlijke fruit, het vruchtvlees eromheen biedt bescherming. Bramen en frambozen behoren tot de meest kwetsbare ‘zachtfruit’ soorten. Ze zijn vaak behoorlijk prijzig, dus dat maakt het extra interessant om ze lekker zelf te kweken in uw eigen tuin.
Framboos Rubus idaeus Autumn Bliss struik:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: mei / juni
Pluktijd: juli / oktober
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving zelfbestuivend
Hoogte: 65 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
De framboos is caloriearm en rijk aan vitamine C en vezels. Ze bevatten unieke antioxidanten met de moeilijke naam ellagitannines. In reageerbuizen hebben ellagitannines interessante kankerremmende eigenschappen. Het is helaas nog niet bekend of dit ook zo werkt in het lichaam. Bramen bevatten veel mineralen en anthocyanen. Van alle fruitsoorten bevatten bramen de meeste vitamine E en zijn bramen het rijkst aan calcium en tevens leveren ze ook veel ijzer en magnesium. Deze mineralen zijn nodig voor onze spieren, onze botten en ons bloed.
Bewaren:
Bramen en frambozen lang bewaren zit er niet in, tenzij je ze invriest. Gewoon in de koelkast is het advies om ze echt niet langer dan maximaal drie dagen te bewaren. U kunt ze het beste direct opeten nadat u ze geplukt heeft. Gekneusde frambozen schimmelen snel, dus pluk ze heel voorzichtig.