Hedera Helix ‘Glacier’ – klimop | 8718469672516 | Bodembedekkers

1.99

Artikelnummer: 174ef86b57d9 Categorie: Tag:

Beschrijving

Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terug zullen keren. Ze zullen naar verwachting in ieder geval langer dan drie jaar leven. In tegenstelling tot eenjarige planten die hun levenscyclus in één groeiseizoen voltooien, zijn vaste planten doorgaans winterharde planten die keer op keer terugkeren. Ze bloeien meestal één (lang) seizoen en zullen in de winter afsterven om het volgende jaar weer te verschijnen. Vaste planten geven structuur aan de tuin, omdat ze zoals gezegd elk jaar terugkeren. Sommige planten laten zichzelf wel tientallen jaren zien. Door deze vaste planten met eenjarige beplanting aan te vullen, zorg je elk jaar toch weer voor een nieuwe beleving.
Hedera Helix ‘Glacier’:
Standplaats: volle zon / halfschaduw / schaduw
Bloeitijd: september – december
Kleur bloem: wit
Hoogte: 3 meter
Winterhard: Ja
De Hedera Helix ‘Glacier’ (Bonte kleinbladige klimop) heeft een doffe groen / grijze kleur. De bonte kleinbladige klimop is het meest bekend en komt het meeste voor. Deze Hedra is de snelst groeiende klimopsoort. Hedra word als klimplant aangeboden, maar kan ook goed gebruikt worden als bodembedekker. De bonte kleinbladige klimop zet zich vast met zijn worteltjes in de grond en kruipt zo verder. Met een bodembedekker heb je minder last van onkruid omdat er geen direct zonlicht op de grond komt.
Hedera Helix ‘Glacier’:
Tips voor de Hedera Helix ‘Glacier’, snoeien kan het hele jaar door. Het advies is om dit twee keer per jaar te doen, dit is bevorderend voor de groei. Je kunt de Hedera Helix ‘Glacier’ het hele jaar door planten buiten de vorstperiode om.