IJsbergsla zaden Barcelona | 8711441101103 | Sla

2.40

Artikelnummer: 9701a1c165dd Categorie: Tag:

Beschrijving

IJsbergsla staat bekend om zijn lekker frisse maar knapperige smaak. In tegen stelling tot andere soorten sla is de ijsbergsla wel wat moeilijker te weken. Dit komt omdat deze soorten minder goed tegen kou kunnen dan de andere soorten sla. De zaden van deze sla soort is van echt tuinderskwaliteit, dit komt omdat deze zaden zo gekweekt zijn dat ze resistent zijn tegen groene bladluis en gedeeltelijk tegen valse meeldauw. De Barcelona ijsbergsla geeft grote, middelvroege kroppen. Kan over een vrij lange periode worden geteeld en schiet niet snel.
Smaak:
De ijsbergsla staat bekend om zijn frisse maar toch heerlijke knapperige smaak.
Gebruik:
IJsbergsla Barcelona kan je in heel veel gerechten gebruik, denk ik hierbij aan salades, op brood en bij veel soorten gerechten.
Zaaien in de kas:
De ijsbergsla Barcelona kan je vanaf februari t/m april onder glas zaaien. Zorg er wel voor dat de temperatuur rond de 18°C ligt. Zaai in rijtjes op 20 cm afstand van elkaar Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Zodra de plantjes groot genoeg zijn en de temperatuur laat het toe dan kan je de stekjes overzetten naar buiten. Bij het plaatsen naar buiten neem dan tussen de stekjes 40 cm afstand om de krop genoeg ruimte te geven.
Zaaien in de vollegrond:
IJsberg barcelona kan je vanaf maart t/m juli met een minimale temperatuur van 18°C kan je in de vollegrond gaan zaaien. Zorg ervoor dat wel gebeurt op een bemeste plaats met goed waterdoorlatende grond. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Plant de zaden op 40 cm afstand van elkaar om de krop genoeg ruimte te geven. Zorg dat de grond goed vochtig blijft en onkruidvrij.
Oogsten:
Vanaf juni kan je gaan oogsten. Sla kan je op 2 manier oogsten, je kan er elke keer een paar bladen vanaf halen of je kan de gehele plant met wortels uit de grond halen voor een mooie krop sla. Hou er wel rekening mee dat je sla niet heel lang kan bewaren vaak is 3 dagen op een koele plek de max.