Kersenboom Prunus a. Kordia 90 cm | 8717755060976 | Kersen

17.99

Artikelnummer: 5fc72e0ec25a Categorie: Tag:

Beschrijving

“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.
Kersen Prunus av Kordia:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: april
Pluktijd: juli
Snoeitijd: oktober / december
Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Lapins of Sunburst meer succes.
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. 
Bewaren:
Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?