Kiwi Actinidia arguta Issai struik 65 cm | 8717755063328 | Kiwi

21.95

Artikelnummer: 737d3708ec65 Categorie: Tag:

Beschrijving

Veel kiwi’s die in de supermarkt te koop worden aangeboden komen nog steeds uit Nieuw Zeeland, maar ook in je eigen moestuin is het goed mogelijk om kiwi’s te kweken. Er zijn zelfbestuivende, mannelijke en vrouwelijke kiwiplanten. Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke planten is eigenlijk alleen te zien tijdens de bloei. De mannelijke bloemen hebben zeer grote stuifmeeldraden en kleine stampers. De vrouwelijke bloemen hebben kleine meeldraden en grote stampers. Om vruchtzetting te krijgen heeft een vrouwelijke plant een mannelijke plant nodig. Een mannelijke kiwiplant kan meerdere vrouwelijke planten bestuiven. Bij een zelfbestuivend soort is één plant voldoende om vruchten te krijgen. Het kan wel enkele jaren duren voordat de plant de eerste vruchten geeft. Kiwiplanten hebben een warme, zonnige standplaats nodig.
Kiwi Actinidia arguta Issai struik:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: april / mei
Pluktijd: september
Snoeitijd: januari
Bestuiving zelfbestuivend
Hoogte: 65 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Naast dat kiwi’s heerlijk zijn, zijn ze ook enorm gezond. Kiwi’s zijn rijk aan vitamine C, B en E. Het eten van een kiwi draagt bij aan een goede weerstand. Ze zijn rijk aan vezels en bevatten zelfs meer vitamine C dan drie citroenen bij elkaar. Naast dat kiwi’s vitaminerijk zijn bevat hij ook veel antioxidanten die je lichaam weer beschermen tegen schadelijke stoffen.
Bewaren:
Onrijpe kiwi’s kan je het beste bewaren op een fruitschaal, zo kunnen ze bijrijpen. Rijpe kiwi’s zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast of in de fruitschaal. Onrijp ongeveer 1 tot 3 weken in de koelkast te bewaren. Kiwi’s rijpen sneller door ze samen met ander fruit in een papieren zak te bewaren.