Lonicera nitida maigrun – Struikkamperfoelie 6 pack | 8714339990087 | Bodembedekkers

12.99

Artikelnummer: 17a50e7931b2 Categorie: Tag:

Beschrijving

Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terug zullen keren. Ze zullen naar verwachting in ieder geval langer dan drie jaar leven. In tegenstelling tot eenjarige planten die hun levenscyclus in één groeiseizoen voltooien, zijn vaste planten doorgaans winterharde planten die keer op keer terugkeren. Ze bloeien meestal één (lang) seizoen en zullen in de winter afsterven om het volgende jaar weer te verschijnen. Vaste planten geven structuur aan de tuin, omdat ze zoals gezegd elk jaar terugkeren. Sommige planten laten zichzelf wel tientallen jaren zien. Door deze vaste planten met eenjarige beplanting aan te vullen, zorg je elk jaar toch weer voor een nieuwe beleving.
Lonicera nitida maigrun:
Standplaats: volle zon / halfschaduw / schaduw
Bloeitijd: mei – juni
Kleur blad: donkergroen
Hoogte: 50 – 70 cm
Winterhard: ja
De Lonicera nitida maigrun (struikkamperfoelie) is een mooie haagplant. De struikkamperfoelie staat ook wel bekend als de Chinese kamperfoelie. De haagplant is winterhard en heeft dichte vertakkingen. De struikkamperfoelie heeft kleine, donkergroene bladeren. De struikkamperfoelie is het meest populaire alternatief voor de buxus door de ovale vorm van de bladeren. De Chinese kamperfoelie kan net zo laag en strak een haag vormen als de buxus, maar dan moet de struikkamperfoelie wel goed gesnoeid worden en dat moet ook vaker gedaan worden dan bij de buxus. Het voordeel van de struikkamperfoelie is, is dat de haag niet aangetast kan worden door buxusziekte of de buxusmot.
Lonicera nitida maigrun:
Tips voor de Lonicera nitida maigrun snoei de haag in juni voor de langste dag. In september moet de haag nog een keer gesnoeid worden, zodat de strakke vorm behouden blijft. Volwassen hagen kunnen een aantal keer geknipt worden in het groeiseizoen. Ook al is deze haag winterhard, de haag staat graag op een beschutte plek, omdat de takken kunnen invriezen. Ingevroren takken kun je wegknippen in maart.