Nestkast koolmees boomschors dak | 8714982255984 | Vogelhuisjes

19.49

Artikelnummer: e5a7acc236ab Categorie: Tag:

Beschrijving

In deze nestkast kan de koolmees goed nesten. Met deze nestkast word er gezorgd dat de populatie behouden blijft of de vogelsoort word uitgenodigd om in een gebied terug te komen. Deze speciaal op maat gemaakte nestkast is geschikt voor de koolmees, pimpelmees, ringmus, huismus, boomklever en bonte vliegenvanger. De vogels zullen de nestkast niet alleen gebruiken om te nesten, maar ook om in te schuilen tijdens het winterse weer. De nestkast heeft een landelijke traditionele uitstraling. De nestkast beschikt over een sleutelgatfrees, hiermee kun je de nestkast gemakkelijk ophangen.
De nestkast kan het beste op een rustige en beschutte plek opgehangen worden, uit de zon en uit de regen met een vrije aanvliegroute voor de vogel. In het najaar jaar kan de nestkast schoon gemaakt worden.
Geschikt voor:
Koolmees
Pimpelmees
Ringmus
Huismus
Boomklever
Bonte vliegenvanger
9 tips om een nestkast op te hangen:
Hang de nestkast op een rustige plek op.
Niet in de volle zon, dus liever niet op het zuiden.
Beschut tegen de wind. De invliegopening kan het beste op het noordoosten zijn gericht, want de wind komt in Nederland vaak uit het zuidwesten.
Een vrije en veilige aanvliegroute is belangrijk. Geen takken direct voor de opening.
Uit de buurt van katten. Gaas om de boom kan katten uit de buurt houden.
Vogels van dezelfde soort wonen het liefst tenminste tien meter van elkaar. Voor vogels van verschillende soorten, zoals koolmees en pimpelmees, kunnen de kasten een meter of drie uit elkaar hangen.
Koloniebroeders wonen wel weer graag in groepen: de nesten voor mussen, spreeuwen en zwaluwen kunnen daarom wel naast elkaar hangen.
Hang de nestkast stevig op, zodat hij niet kan gaan slingeren of vallen.
Ophangen in het najaar. Vogels kunnen er al aan wennen en de kast gebruiken als slaapplek.