Pachysandra terminalis – Dikkemanskruid 6 pack | 8714339990223 | Bodembedekkers

11.99

Artikelnummer: 3d8fe53b02cd Categorie: Tag:

Beschrijving

Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terug zullen keren. Ze zullen naar verwachting in ieder geval langer dan drie jaar leven. In tegenstelling tot eenjarige planten die hun levenscyclus in één groeiseizoen voltooien, zijn vaste planten doorgaans winterharde planten die keer op keer terugkeren. Ze bloeien meestal één (lang) seizoen en zullen in de winter afsterven om het volgende jaar weer te verschijnen. Vaste planten geven structuur aan de tuin, omdat ze zoals gezegd elk jaar terugkeren. Sommige planten laten zichzelf wel tientallen jaren zien. Door deze vaste planten met eenjarige beplanting aan te vullen, zorg je elk jaar toch weer voor een nieuwe beleving.
Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’:
Standplaats: halfschaduw / schaduw
Bloeitijd: maart – april
Kleur bloem : wit
Hoogte: 20 cm
Winterhard: ja
De Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ (Dikkemanskruid) is een mooie bodembedekker. Het dikkemanskruid staat in het Nederlands ook wel bekend als schaduwkruid. De naam zegt het al van deze bodembedekker, de plant staat graag in de schaduw. Het dikkemanskruid kan wel in het halfschaduw en in de volle staan, maar dat worden de bladeren minder mooi. Het blad is glanzend, sierlijk en heeft een diep groene kleur. Doordat de bodembedekker winterhard is behoud hij zijn diepgroene kleur. Het dikkemanskruid heeft liefelijke roomwitte bloemetjes als staande pluimen. De bodembedekker bloeit van maart tot en met april. Het dikkemanskruid groeit op voedzame grond dat niet te nat is.
Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’:
Tips voor de Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ Steek het dikkemandskruid ondergronds af met een scherpe schop of schepje.