Perenboom Pyrus com Doyenné du Comice wondertree | 8717755068194 | Peer

26.95

Artikelnummer: 599b61ce80e2 Categorie: Tag:

Beschrijving

Peren zijn populaire vruchten: heerlijk zoet en sappig. Bij kinderen zijn ze ook vaak favoriet. In september / oktober komt de nieuwe oogst Hollandse peren van de bomen. Wat is er nu leuker om deze lekkere peertjes van uw eigen perenboom te plukken?
Perenboom Pyrus com Doyenné du Comice:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: april / mei
Pluktijd: september / oktober
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Conference of Beurré Hardy meer succes.
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vetafdrijvend. Goed voor de lijn!
Bewaren:
Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door.
Wondertree:
De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.