Rode aalbes Ribes r. Jonkheer van Tets struik 60 cm | 8717755062642 | Aalbes

10.99

Artikelnummer: e51ba02c4a70 Categorie: Tag:

Beschrijving

In de zomer zien ze er geweldig uit als ze vol met vruchten hangen. Rode en witte bessen struiken zijn winterharde planten die het goed doen op een zonnige open plek, beschut voor harde wind en strenge vorst. Ook passen ze goed in een kleine tuin. Bessenstruiken kunnen als struik en als haag of leivorm geplant worden. Een haag kan makkelijker gesnoeid en compacter gehouden worden. Ook rijpen de bessen sneller en zijn ze van betere kwaliteit.
Rode aalbes Ribes r. Jonkheer van Tets struik:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: april
Pluktijd: juni / juli
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving zelfbestuivend
Hoogte: 60 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Aalbessen zijn een lekker tussendoortje, maar ze zijn ook erg gezond. Aalbessen bevatten namelijk veel vezels, vezels helpen weer goed voor een gezonde spijsvertering. Ook zijn ze erg rijk aan vitamine B1 en C. Ze bevatten ijzer, fosfor, kalium, koper en mangaan. Aalbessen hebben zelfs een medicinale werking door de antioxidanten die er in zitten. Hierdoor is het een natuurlijke preventie tegen kanker, diabetes en hartziekten.
Bewaren:
Aalbessen kan je het beste in de koelkast bewaren. Leg bij voorkeur de vruchten niet tegen elkaar aan, maar dus zo uitgespreid mogelijk. In de koelkast kan je ze ongeveer 3 dagen bewaren.