Rubus Tayberry kruising tussen braam, framboos en loganbes 60 cm | 8717755064219 | Braam

9.99

Artikelnummer: c16117de1309 Categorie: Tag:

Beschrijving

De Taybes is ook wel bekend als de Tayberry. Deze vruchten zijn een kruising tussen een framboos en een braam. Deze kruising levert grote, langwerpige vruchten op. De glanzende rode vruchten zijn friszoet van smaak. De taybes, of reuzenframboos, is te oogsten vanaf juli en zeer geschikt om zowel vers te eten als na verwerking tot jam, sap of saus.
Rubus Tayberry:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: mei / juni
Pluktijd: juli / augustus
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving zelfbestuivend
Hoogte: 60 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Bosbessen zijn niet alleen erg lekker, maar ook zeer gezond. Het zoete besje zit namelijk bomvol antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijke stoffen voor een gezonde stofwisseling van het lichaam en zijn in alle cellen aan te treffen. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan Bosbessen.
Anthocyanine, de stof die de bosbes zijn blauwe kleur geeft, blijkt ontstekingsremmend, anti- verouderend, cholesterolverlagend en beschermend tegen verschillende ziekten te werken. Bosbessen bevorderen ook nog de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt. De Bosbes past uitstekend in deze tijd, waarin we allemaal een verantwoorde voedingskeuze willen maken.
Bewaren:
Bramen en frambozen lang bewaren zit er niet in, tenzij je ze invriest. Gewoon in de koelkast is het advies om ze echt niet langer dan maximaal drie dagen te bewaren. U kunt ze het beste direct opeten nadat u ze geplukt heeft. Gekneusde frambozen schimmelen snel, dus pluk ze heel voorzichtig.