Witte druif Vitis Solaris 60 cm | 8717755064370 | Druif

9.99

Artikelnummer: e21cc1d36a6a Categorie: Tag:

Beschrijving

De Solaris is een erg lekkere tafel- en wijndruif met een zoete smaak en maakt grote trossen aan. Het is een relatief nieuw druivenras. Hij is zeer geschikt voor het wat koudere klimaat in bijvoorbeeld Nederland en wordt in deze regio vooral gebruikt in de wijnteelt. Men verkijgt van de Solaris een stevig witte wijn met een bloemig aroma en een honingachtige afdronk. Toch zijn de goudgele vruchten wegens het hoge suikergehalte prima geschikt voor directe consumptie. Kenmerkend is de vroege tijd van oogsten, dus u kunt al “vroeg in de zomer” genieten van vers fruit uit eigen tuin.
Witte druif Vitis Solaris:
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: mei
Pluktijd: augustus / september
Snoeitijd: december / maart
Bestuiving zelfbestuivend
Hoogte: 60 cm
Winterhard: Ja
Voedingswaarde:
Druiven staan wel bekend als een suikerbommetje, toch heeft het eten van druiven ook wat voordelen. Druiven zijn bijvoorbeeld wel heel rijk aan kalium, dit is goed voor het in balans houden van de bloeddruk. Ook bevatten druiven veel voedingsvezels. Ze bevatten ook veel antioxidanten.
Bewaren:
Druiven kan je het beste bewaren in de koelkast. De maximale bewaartijd in de koelkast is 7 dagen.
Op de fruitschaal kan je druiven ca. 3 dagen bewaren. Druiven kan je wel langer bewaren als je ze aan de tros laat zitten en niet in aanraking met vocht komen.